Evert van den Broek 40 jaar bij Hendriks SGR

.

“Hendriks SGR is mijn ‘werkende’ leven. Als 11-jarig jongetje ging ik al met mijn vader Han van den Broek mee, die voor Hendriks werkte. Mijn vader was de tweede werknemer die startte bij Hendriks. Hij is overleden, maar ik draag nu zijn gouden horloge, die hij bij zijn jubileum kreeg. Een mooi eerbetoon.”

 

Mobiele werkplaats
Na zijn diensttijd begon Evert als glaszetter en dat heeft hij 17 jaar gedaan. Daarna werd bij Hendriks SGR begonnen met ‘houtsanering’. De renovatie werd steeds belangrijker. “Destijds werkten we met een mobiele werkplaats. Op 18 januari 2007, die datum weet ik nog heel goed, is deze omgewaaid. Samen met Adri van Erp kwamen we terug uit Nijmegen. Zoiets vergeet je nooit meer.”

"Als 11-jarig jongetje ging ik al met mijn vader mee, die bij Hendriks SGR werkte"

10 jaar
“Het mooiste project vond ik toch wel ‘het stalen-ramen-project’ van Mooiland. Een traject wat maar liefst 10 jaar duurde. De woningen van woningcorporatie Mooiland moesten van houten kozijnen voorzien worden en dubbele beglazing. De eerste 5 jaar werden alle woningen beneden voorzien en de laatste vijf jaar werd de bovenverdieping aangepakt.”

 

Alle markten thuis
Als meewerkend voorman is Evert van alle markten thuis, dat moet ook bij renovatiewerkzaamheden. “Bij Hendriks SGR kunnen we niet alleen schilderen maar ook een wandje stuken en timmerwerkzaamheden uitvoeren. Al moet ik eerlijk bekennen dat stukadoren niet mijn sterkste kant is.”
 
Anders
“Regelmatig kijk ik terug en heb mijn werk altijd leuk gevonden, maar ik merk wel dat het er tegenwoordig anders aan toe gaat. Meer regels bijvoorbeeld. Ik heb veel plezier in mijn werk en soms maken we dan ook een geintje. Zoals die ene keer dat Jan Strik aan de zijkant van de aanhanger stond en ik net deed of ik dat niet door had en weg reed. Jan is altijd een groot voorbeeld voor mij geweest, ik heb veel van hem geleerd.”  Ondanks de veranderingen gaat Evert nog steeds met heel veel plezier naar zijn werk bij Hendriks SGR en dat hoopt hij zeker nog een aantal jaren vol te houden.

Onderhoudspartner van onder meer:
VB&T
Brabant Wonen
Woonpartners
MVGM
Casade
Area
Thius
Pivot Park
Mooiland
Portaal
TBV Wonen
Bo-ex
Thuisvester
Joost
Frencken
Onderhoud NL