'Als schilder kom je overal'

Mathew Roes (36) en Kevin Verhofstad (33) zijn twee van onze trouwe schilders. Sterker nog: ze zijn dit jaar allebei 12,5 jaar in dienst. Daarbij zijn ze vrijwel altijd actief op hetzelfde project. Een onafscheidelijk duo dus!

Waarom hebben jullie het hier zo naar jullie zin?

Kevin: “Ik wilde van jongs af aan schilder worden. Mijn vader was mastenschilder, zelf heb ik het bij huizen gehouden. Hendriks SGR is een heel leuk bedrijf met collega’s die altijd voor je klaarstaan.”

Mathew: “Het werk is fijn, de opdrachten zijn altijd duidelijk en het is prettig om steeds op andere locaties te werken. Als schilder kom je overal.”

 

Wat zijn jullie favoriete werkzaamheden?

Kevin: “Er zijn voor mij geen werkzaamheden die ik extra leuk vind. Het hoort er gewoon allemaal bij: schuren, plamuren, aflakken, kitten, hout repareren… Schilderen is veel meer dan een laag verf aanbrengen.”

Mathew: “Voor mij geldt precies hetzelfde. Maar als ik dan tóch iets moet noemen, is dat het buitenwerk op een mooie, warme zomerdag.”

Waarom klikt het zo goed tussen jullie onderling?

Kevin: “We zijn ongeveer even oud en allebei rustig van karakter. Qua werk zitten we vrijwel altijd op één lijn en zelfs privé gaan we op zijn tijd een avondje op stap. Klikt prima!”

Mathew: “Ik denk dat we nu vijf à zes jaar samenwerken. Kevin zou zelfs het liefste hebben dat ik net als hij vijf dagen zou werken in plaats van vier. Dan staat-ie helemaal nooit meer alleen. We kunnen gewoon heel goed met elkaar overweg.”

Wat is de sterkste eigenschap van de ander?

Kevin: “Mathew is altijd op tijd, vriendelijk en netjes verzorgd. En als hij eenmaal aan de gang is, kan hij heel lang doorwerken.”

Mathew: “Ik denk Kevins zekerheid. We overleggen vaak over hoe we dingen moeten aanpakken. Natuurlijk doe je soms alsnog dingen anders, maar Kevin heeft altijd een plan of een antwoord.”

 

En aan welke eigenschap mag de ander nog wel wat sleutelen?

Kevin: “Mathew kan soms nog wel eens vergeetachtig zijn. Gelukkig kan ik hem daar dan bij helpen. Net zoals hij mij ook op mijn foutjes mag wijzen.”

Mathew: “Dat is een lastige… Ik zou het echt niet weten. Misschien heeft Kevin zijn antwoord soms té snel paraat. Maar aan de andere kant: hij weet altijd alles op te lossen.”

 

Hoe zien jullie de toekomst bij Hendriks SGR?

Kevin: “Positief! Ik ben dik tevreden. Laat mij hier ook de komende jaren maar lekker schilderen.”

Mathew: “Het bevalt me hier nog steeds heel goed. Op naar mijn 25-jarig jubileum!”

Onderhoudspartner van onder meer:
Casade
Joost
Woonpartners
Onderhoud NL
MVGM
TBV Wonen
Portaal
Frencken
VB&T
Brabant Wonen
Thius
Bo-ex
Mooiland
Thuisvester
Area
Pivot Park