Adrie van Erp al 40 jaar bij Hendriks SGR

Adrie van Erp al 40 jaar bij Hendriks SGR

Na de middelbare school is Adrie direct begonnen bij Hendriks SGR. Destijds was Hendriks alleen nog maar een schilders- en glaszettersbedrijf. “Ik kom uit Berghem en alle schilders gingen destijds werken bij ‘d’n Hendriks’, het enige schildersbedrijf in het dorp. De eerste 20 jaar heb ik alleen maar als schilder in Berghem zelf gewerkt, dat was toch wel luxe.” 

 

Afwisseling
Volgens Adrie ben je als vakman bij Hendriks SGR niet alleen een vakman met een specialisatie, maar een alleskunner. “Doordat we ons bezig houden met onderhoud, wordt er meer van je gevraagd. Van timmerwerkzaamheden tot een ruitje zetten. De afwisseling, dat maakt het werk interessant. Ook het contact met de mensen waarvoor je werkt is erg leuk. Soms vertellen bejaarden hun hele levensverhaal en dan moet je toch echt zelf zeggen dat je weer aan de slag moet.”

 

Mooi werk
“Wat ik erg leuk vond was een opdracht in Zaltbommel. Ik mocht aan de slag in het geboortehuis van Frits Philips. Prachtige paneeldeuren en veel precisiewerk, voor een schilder een hele leuke klus. Als vakman krijg je daar een heel voldaan gevoel van. Daarnaast heb ik ook twee weken in Zwitserland gewerkt, ook heel bijzonder”

 

Vaste ploeg
Wat hem het meest is bijgebleven is toch wel het renovatieproject in Tilburg. “Ongeveer 376 appartementen werden gerenoveerd. Met een vaste ploeg van zo’n 15 personen gingen we elke dag weer naar Tilburg. Met de helft daarvan spreken we nog jaarlijks een aantal keer af om iets leuks te doen.”

 

Trouw
Bij de vraag waarom Adrie zo trouw blijft aan Hendriks is hij heel duidelijk: “Het is een fijn bedrijf om voor te werken, een echt familiebedrijf, waar de lijntjes naar de directie kort zijn. Je wordt overal bij betrokken en dat maakt het speciaal. Onderling met de collega’s gaat het ook heel erg goed, dat is natuurlijk het allerbelangrijkste, want daar heb je iedere dag mee te maken.” Adrie is erg actief binnen het bedrijf. Hij is voorzitter van de ontspanningsvereniging en hij zit in het bestuur van de OR. “Ik heb nooit ergens anders gewerkt dus ik heb ook geen idee hoe het ergens anders is. Maar overal is het wel iets, toch?”

Onderhoudspartner van onder meer:
VB&T
Portaal
MVGM
Woonpartners
Thius
TBV Wonen
Frencken
Thuisvester
Joost
Bo-ex
Brabant Wonen
Area
Onderhoud NL
Mooiland
Casade
Pivot Park