Bouwkundig verduurzamingsproject met veel aandacht voor bewoner

Deze week starten we met een mooi bouwkundig project voor Area in Veghel. Met heel veel persoonlijke aandacht voor de bewoners. De woningen worden optimaal verduurzaamd, wat gaat resulteren in een gezond, prettig en comfortabel woonklimaat met een lagere energielast.

De (EMVI) aanbesteding hebben we gewonnen op met name het stuk bewonerscommunicatie. Het betreft hier een bewonersdoelgroep die extra aandacht behoeft. Een groot voordeel is dat wij al het dagelijks onderhoud uitvoeren voor Area in deze wijk en daarmee de bewoners (en zij ons) al redelijk kennen. Wij weten daarmee onze aanpak nog beter op de behoeften af te stemmen. 

Het belangrijke voortraject is daarom ook soepel verlopen. De samenwerkende partijen kennen we elkaar al wat langer, en zijn op elkaar ingespeeld, en daarom kunnen we tegen elkaar zeggen waar het op staat. Dat is belangrijk bij zo’n traject, zeker aan de voorkant tijdens deze initiatieffase. Samen hebben we het plan kunnen optimaliseren, aan de voorkant alles afgestemd. We hebben onder andere gekeken naar de klachtenhistorie en verdere data-analyse met oog op de TCO. Dus hoe kunnen we toekomstig onderhoud ondervangen. Geen dingen doen die ‘Sunt’ zijn zeggen wij dan. We hadden een korte voorbereidingstijd, maar door intensief samen te kunnen werken verliep het allemaal vrij vlot!

 

Wat gaan we doen?
Naar wens van Area is onze aanpak geheel gebaseerd op Verduurzamen, Circulariteit en TCO, rekening houdend met wonen in het groen. Denk aan een aanbouw in houtbouw, een groen dak en hergebruik van pannen. Ook de installaties worden optimaal verduurzaamd door het plaatsen van pvt panelen en een warmtepomp. Alles met heel veel persoonlijke aandacht voor de bewoner, zowel vanuit Area als vanuit ons. De woningen worden optimaal verduurzaamd. Dit moet resulteren in een gezond, prettig en comfortabel woonklimaat met een lagere energielast. 

 

Inmiddels is het officiële contract getekend, de eerste nieuwsbrieven verstuurd en is er onder andere een bewonersavond geweest waar we iedereen goed hebben kunnen informeren. Deze week beginnen we met eerste aanzet voor de aanbouw. Komende zaterdag, 1 april, organiseren we een opruimdag voor de bewoners. Zo beginnen we op ons paasbest! 

 

Onderhoudspartner van onder meer:
Onderhoud NL
Thius
Mooiland
Area
Brabant Wonen
Thuisvester
Casade
Frencken
Woonpartners
VB&T
Portaal
Bo-ex
MVGM
Pivot Park
Joost
TBV Wonen