Het gevoel van ‘thuiskomen’ start nu al op de oprit

We leggen momenteel de laatste hand aan het mooie verduurzamingsproject aan de Hertog Janstraat te Veghel van Area. We hebben daar, onder leiding van projectleider Willie Maas en uitvoerder Marc van den Heuvel, het complex en de woningen dusdanig geïsoleerd en aangepakt dat ze naar minimaal label A gaan.

Dirk van den Tillaar, projectleider van Area: ‘De twee complexen aan de Hertog Janstraat waren toe aan een flinke opknapbeurt. Bouwkundig was er noodzaak, maar het was zeker ook tijd voor belangrijke (energie)verbeteringen aan de woningen en aan de uitstraling van het pand aan binnen en buitenzijde. Bovendien was er gebrek aan een fietsenstalling en parkeergelegenheid. Al met al een flinke klus. Je kunt je voorstellen dat dit gepaard gaat met de nodige overlast voor de bewoners dus die wilden we nauw betrekken en op de juiste, en passende manier, meenemen in het proces van A tot Z. Na een aanbestedingstraject hadden we er alle vertrouwen in dat Hendriks SGR deze klus kon klaren’.

 

Begin april dit jaar zijn we gestart. In lijn met de duurzaamheidsambities van Area om circulair en biobased te bouwen zijn de daken van hergebruikte dakpannen voorzien en is de fietsenberging en nieuwe entree gebouwd op basis van HoutSkeletBouw (met vlokkenplaten). Het dak is helemaal vernieuwd, geïsoleerd en voorzien van Sedum. Er zijn hybride verwarmingssystemen en zonnepanelen aangebracht en overal zijn nieuwe draaikiepramen met HR++ glas geplaatst. Deze zonwerende beglazing en de goede afzuiging zorgen vervolgens voor een fijn leefklimaat in de woningen van de bewoners. De gevel is aangepakt, het nodige schilderwerk is gedaan, zowel buiten als in de algemene ruimtes binnen. Met de nieuwe kleurstellingen die gebruikt zijn is de hele uitstraling in de complexen een hele metamorfose. Het gevoel van ‘thuiskomen’ start nu al op de oprit, waar dit eerder pas achter de voordeuren begon.

In een paar maanden hebben we samen een hele klus geklaard

Dirk: ‘Dit project was voor ons een sneltrein: de periode tussen aanbesteding en realisatie was kort. Buiten het feit dat het technisch en planmatig allemaal goed moet zijn was het bovendien ook nog eens erg fijn samenwerken met het team van Hendriks SGR. Het snelle schakelen, soms moeten improviseren en met z’n allen ervoor gaan zal mij echt bijblijven.’

 

Voor de bewoners betekent dit alles minder energieverbruik, een comfortabelere woning zowel in de zomer als de winter, met gezondere lucht in huis. Met als eindresultaat: tevreden bewoners. Missie geslaagd.

 

 

NB: we hebben bij dit project samengewerkt met de volgende partijen: Hendriks Techniek, Herlings Electro Techniek (HET), AA-Dak B.V. en UDO Dakbedekkingen. De exploitatie van de nieuwe verwarmingsinstallatie wordt verzorgd door Istades/Four energy.

 

Onderhoudspartner van onder meer:
Brabant Wonen
Bo-ex
Thuisvester
MVGM
Casade
Portaal
Mooiland
Pivot Park
TBV Wonen
VB&T
Area
Joost
Onderhoud NL
Thius
Frencken
Woonpartners