Werken op een hangbrug

Dat er altijd overal een oplossing voor is blijkt wel uit het feit dat we voor een deel van het werk voor 46 appartementen voor Mooiland in Arnhem met een zogenaamde hangbrug werken. Het gaat onder andere om het in- en uitpandig schilderen van kozijnen en kitwerk herstellen.

Doordat tussen de twee flats een ondergrondse parkeergarage ligt mag daar maar een maximaal gewicht op. Een hoogwerker zou te zwaar zijn. Een steiger gaat niet vanwege de zijkanten van de gebouwen. Dus een hangbrug vanaf het dak is de oplossing geworden. Hele berekeningen zijn erop losgelaten, rekening houdend met contra gewicht etcetera. De constructie op het dak moet ook steeds verplaatst worden naarmate het schilderwerk vordert. Dat is een heel karwei en komt heel nauw. De straatkanten van de flats kunnen gewoon worden gedaan met een hoogwerker. 

 


Onze schilders Bashar en Shikhmos zijn daar goed bezig samen. Alleen mogen ze nu waarschijnlijk niet teveel eten anders wordt het gewicht in de hangbrug teveel in verhouding met het contragewicht op het dak :-). Al met al weer een bijzonder project!

Onderhoudspartner van onder meer:
MVGM
Joost
VB&T
Area
Mooiland
Onderhoud NL
Frencken
Portaal
Casade
Pivot Park
Woonpartners
Brabant Wonen
TBV Wonen
Thius
Thuisvester
Bo-ex