Onze vrouw aan het stuur

Op Internationale Vrouwendag vertelt Marith, onze directeur, graag hoe zij op deze positie beland is, en met welke instelling ze alles wat op haar pad komt benadert. Heel belangrijk daarbij is: blij, veel lachen samen, samen voor resultaat gaan! 

Ik denk dat er geen een sector is waar men met zoveel teamgevoel er voor gaat, waar je de ander graag wat leert, waar je de ander serieus neemt.

'Inmiddels is het alweer zo'n kleine 8 jaar geleden dat ik bij Hendriks SGR terecht kwam! Toen nog een meisje, 27 jaar oud, misschien wel een stuk onzeker. Ik was carrière aan het maken in de accountancy en dat ging vrij aardig moet ik zeggen. Tussen de hoogopgeleide mensen, vol gas geven en vooral veel met de hersens werken. Ik ging ervoor! Totdat ons pap na de bouwcrisis met een burnout thuis kwam te zitten. 'Maat, kom jij de betalingen doen?!' Pap, maar ik ga nooit in de bouw want dat is hartstikke saai... Maar hé, het is familie en daar doe je alles voor. Alleen is dit vogeltje wel nieuwsgierig aangelegd en zag dat er een hoop kansen lagen voor verbetering. De markt was aan het veranderen, men kreeg meer en meer aandacht voor (bewoners)communicatie, digitalisering was flink gaande, contractvormen werden in rap tempo anders (#rgs), innovatie kwam op. DAT vond ik wel interessant... Voordat ik het wist zat ik er tot m'n nek toe in.


Vooruitstrevend, hart op de tong, geen dingen doen die sunt zijn en wel het beste willen doen en zijn. We willen immers iets toevoegen aan de wereld. Vanuit die gedachte ben ik met team HSGR gaan bouwen aan de toekomst. En wat hebben we stappen gezet de afgelopen jaren. Trots op ons team! Maar dan die vooroordelen hè: wat doe je dan als meisje (kan ik nu niet meer zeggen met m'n 35 🙈🤔) in de bouw? Geen technische achtergrond, geen ervaring in de bouw. Dochtertje van de baas. Allemaal lomp volk. Dom werk. Iemand iets toe te voegen? Maar dat is zooo niet waar. Ik denk dat er geen een sector is waar men met zoveel teamgevoel er voor gaat, waar je de ander graag wat leert, waar je de ander serieus neemt. Dat heb ik vanaf dag één zo gevoeld.

Die 8 jaar zijn voorbij gevlogen: en als ik dan kijk hoe ik me gevoeld heb die jaren: blij, veel lachen samen, samen voor resultaat gaan. En dat gevoel heb ik samen willen vatten in mijn foto's. De bouw is mooi, en wat meer vrouwen met aandacht voor die zachte kant zou zo mooi zijn! Laten we daarom deze Internationale Vrouwendag vieren!'

 

 

Onderhoudspartner van onder meer:
Brabant Wonen
Bo-ex
MVGM
VB&T
Joost
Portaal
Thuisvester
Thius
Onderhoud NL
Woonpartners
Area
Frencken
Mooiland
Pivot Park
Casade
TBV Wonen