“Het verbeterpotentieel is enorm”

Een jaar geleden stuurden Hank Story en Bryan Endevoets ons een LinkedIn-bericht. De twee Bedrijfskunde-studenten waren benieuwd naar de mogelijkheden om af te studeren bij Hendriks SGR. Onlangs voltooide het duo hun gezamenlijke afstudeeropdracht. En die levert alleen maar winnaars op!

Hoe zijn jullie bij ons terechtgekomen?
Hank: “Na ons berichtje op LinkedIn werden we uitgenodigd voor een gesprek. Het doel van onze afstudeeropdracht was om een probleem op te lossen binnen een bedrijf. Dat Hendriks SGR daar ruimte voor bood, bewijst dat ze hier zelfbewust zijn. Niet veel bedrijven hebben die zelfreflectie. Voor ons voelde het dan ook meteen als een goede plek om met onze opdracht aan de slag te gaan.”
 
Wat hebben jullie precies onderzocht?
Bryan: “We hebben gekeken naar interne procesoptimalisaties. Al snel kwamen we erachter dat er nog wel wat te winnen is op het gebied van samenwerking en de standaardisatie van processen. En we zagen ook dat de planningen per afdeling aangepast moeten worden. Het mooie is dat Hendriks SGR ook echt wat doet met onze aanbevelingen. Samen met de afdeling calculatie zetten we nu bijvoorbeeld standaard checklists op. Tof toch?”

Het mooie is dat Hendriks SGR ook echt wat doet met onze aanbevelingen

Wat hebben jullie persoonlijk geleerd?
Hank: “Een stage helpt om een stukje volwassener te worden. Ik vond het bijvoorbeeld lastig om zomaar op collega’s af te stappen. Voor mijn gevoel stoorde ik ze dan tijdens hun werk. Maar wat blijkt? Collega’s vinden het helemaal niet erg en staan er juist voor open om je te helpen.” Bryan knikt: “Bij een echt bedrijf doe je natuurlijk veel praktijkervaring op. Op school dacht ik weleens: waarom leer ik dit eigenlijk? Tijdens deze opdracht maakten we de vertaalslag naar de praktijk.”
 
Hoe ziet de toekomst er voor jullie uit?
Hank: “Het komende jaar neem ik een tussenjaar, om te bepalen welke kant ik op wil. Waarschijnlijk wordt het een baan in de bouw. Dat vind ik gewoon een mooie sector. Op het gebied van innovaties en digitalisering is er bovendien nog veel winst te boeken. Daar wil ik mee aan de slag.” Bryan vult aan: “Na de zomer begin ik met een master Bedrijfskunde aan de universiteit. Maar wat ik daarna ga doen? Goede vraag… De bouwsector ligt me in ieder geval goed. Het verbeterpotentieel is zo groot! Het lijkt me geweldig om bouwbedrijven te helpen de volgende stap te zetten.”

Onderhoudspartner van onder meer:
Woonpartners
VB&T
TBV Wonen
Frencken
Thuisvester
Area
Onderhoud NL
MVGM
Thius
Pivot Park
Joost
Brabant Wonen
Portaal
Mooiland
Casade
Bo-ex