Vanwege de (bouwvak)vakantie zijn wij gesloten van maandag 8 augustus tot en met vrijdag 19 augustus. Maandag 22 augustus zijn we er weer!

 

“Duidelijkheid en eenduidigheid zorgen voor kwaliteit”

Om onze dienstverlening te verbeteren, zijn we begin dit jaar gestart met vijf ontwikkelteams. Om je op de hoogte te houden van hun vorderingen, praten de teamleden je in een korte serie bij. Met dit keer: projectbegeleider Rob Loeffen, lid van het ontwikkelteam ‘Kwaliteitsborging’.

Waar houdt het ontwikkelteam ‘Kwaliteitsborging’ zich mee bezig?
“De naam zegt het natuurlijk al: we richten ons op het waarborgen van de kwaliteit van onze dienstverlening. Daarbij kijken we vooral naar de oplevering van projecten met inspanningsgericht schilderwerk. Dat doen onze medewerkers nu allemaal op hun eigen manier. Ik gebruik bijvoorbeeld veel beeldmateriaal, terwijl iemand anders rondjes loopt door een gebouw. Dat moet anders.”
 
Waarom moet dat anders?
“We zijn de laatste jaren ontzettend hard gegroeid, maar onze bedrijfsprocessen zijn daarbij niet allemaal meegegroeid. Daarom werken we daar nu aan. Als team hebben we een leidraad gemaakt, die zorgt voor duidelijkheid en eenduidigheid in ons werk. Op die manier pakken we bepaalde zaken voortaan allemaal hetzelfde aan en borgen we de kwaliteit van onze dienstverlening.”

We zijn klaar voor de toekomst

Waarom heb je voor dit ontwikkelteam gekozen?
“Als projectleider ben ik verantwoordelijk voor de oplevering van projecten. Ik zit er dus midden in. De ontwikkelteams zijn in mijn ogen een heel slimme en effectieve manier om onze processen te verbeteren. Alle medewerkers worden erbij betrokken. Daardoor kunnen we echt samen toewerken naar betere processen.”
 
Zou elke medewerker in dit ontwikkelteam passen?
“Dat betwijfel ik. Bouwvakkers hebben er bijvoorbeeld vaak bewust voor gekozen om vooral met hun handen te werken. Die voelen er niet zoveel voor om over bedrijfsprocessen na te denken. Dat hoeft ook niet, maar iedereen krijgt wel de mogelijkheid daartoe. Iedereen draagt op zijn of haar manier een steentje bij. De ene medewerker door zich in te zetten in een ontwikkelteam, de andere door vooral prachtig werk in de praktijk af te leveren.”
 
Heeft het ontwikkelteam al tot concrete verbeteringen geleid?
“Jazeker, we zitten nu in de laatste fase. In de bouwvak willen we klaar zijn. Dan hebben we alle belangrijke bedrijfsprocessen besproken en aangepast. We begonnen met een helder doel: de kwaliteit van onze oplevering borgen. Daarin zijn we geslaagd. We zijn klaar voor de toekomst!”

Onderhoudspartner van onder meer:
Thius
Pivot Park
TBV Wonen
MVGM
Thuisvester
Casade
Frencken
Brabant Wonen
Portaal
Bo-ex
Woonpartners
Onderhoud NL
Joost
VB&T
Mooiland
Area