Bouw van ons energieleverende pand gestart!

Hendriks SGR is 2020 met opgestroopte mouwen begonnen. Op 16 januari gaf algemeen directeur Marith Bloem namelijk het startsein voor de bouw van het nieuwe, energieleverende pand op bedrijventerrein De Geer. Dat deed ze door zelf de eerste grond af te graven op de plek van het toekomstige onderkomen

Een energieleverend bedrijfspand past uitstekend bij de visie van het vastgoedonderhoudsbedrijf uit Berghem. Hendriks SGR streeft immers naar betaalbare en duurzame woningen voor iedereen. Door de verhuizing handelt het bedrijf naar die ambitie, ook om daarmee het goede voorbeeld te geven. Volgens Bloem gaan we immers een tijdperk tegemoet waarin bedrijven geen energie meer kosten, maar juist opleveren.

Met een klein deel van het team op onze toekomstige werkplek!

Schop of kraan

Bloem gaf het startsein voor de bouw door zelf de eerste grond af te graven op de plek van het toekomstige onderkomen aan de Nieuwe Steeg. Een symbolische handeling waar ze stiekem wel naar uitkeek. “Ik mocht kiezen tussen een schop en een kraan. Dan snap je natuurlijk wel waar ik voor gekozen heb… Zonder gekheid: het voelt goed dat de bouw nu echt begonnen is, want hier hebben we maanden naar toegeleefd. En met ‘we’ bedoel ik ook echt al onze medewerkers, want iedereen is enorm betrokken. Dit duurzame pand wordt echt een tweede thuis voor ons allemaal.”

 

Levende showroom

Het nieuwe pand wordt energieleverend gebouwd en gaat in alle opzichten uitstralen waar Hendriks SGR in de praktijk voor staat, vertelt technisch directeur Maarten Aarts. “Het pand wordt een soort ‘levende’ showroom. Zo beloven we onze opdrachtgevers dat we badkamers, keukens en toiletten versneld kunnen inzetten. Dat gaan we dus bij onze eigen bouw laten zien. Het nieuwe bedrijfspand is straks hét bewijs van wat we allemaal kunnen.” Naar verwachting is de bouw eind 2020 klaar.

Onderhoudspartner van onder meer:
Woonpartners
Brabant Wonen
VB&T
SCW
Bo-ex
MVGM
Woonwaarts
Onderhoud NL
Area
Tiwos
Portaal
Casade
TBV Wonen
SWB