“Ons pand moet straks uitstralen waar we in de praktijk voor staan”

Volgend jaar verhuizen we naar een gloednieuw bedrijfspand op bedrijventerrein De Geer Zuid in Oss. Voor de bouw zijn intussen al heel wat voorbereidingen getroffen. Sterker nog: onze nieuwe huisvesting is een van de thema’s waar onze vijf ontwikkelteams zich over buigen. Technisch directeur Maarten Aarts praat ons bij.

Wanneer gaat de schop in de grond?

“Zo snel mogelijk als het aan mij ligt. Maar helaas: daar gaan nog een heleboel meer mensen over… Hoewel de bouwvergunning rond is, zijn er nog wat obstakels. Mogelijk is de landbouwgrond op ons perceel namelijk vervuild. Als dat zo is, mogen we die grond niet zomaar afvoeren. Het is dus nog even afwachten.”

 

Vervelend natuurlijk. Kun je ondertussen wel vooruit?

“Uiteraard, we hebben al heel wat voorbereidingen getroffen. Bijvoorbeeld op het gebied van onze projectplanningen, zodat onze opdrachtgevers straks zo min mogelijk merken van onze verhuizing. Ook hebben we al veel keuzes gemaakt. Zoals het interieurplan: dat is volledig uitgetekend en al grotendeels ingekocht.”

Medewerkers komen vaak met ideeën waar je zelf niet aan denkt

Bespreek je zo’n interieurplan ook in het ontwikkelteam?

“Daar hebben we zelfs álle medewerkers bij betrokken. Zo hoort dat toch? Ons nieuwe bedrijfspand is een plek waar iedereen straks fijn moet kunnen werken. Dan kun je je medewerkers daar beter al vóór de bouw bij betrekken. Bovendien levert het vaak ideeën op waar je zelf niet aan denkt. Zoals grote magneetwanden in de kantoren. En werkplekken die heel praktisch ingericht zijn.”

 

Wat maakt het interieur straks bijzonder?

“Het nieuwe pand moet straks in alle opzichten uitstralen waar we in de praktijk voor staan. Om een voorbeeld te geven: we beloven onze opdrachtgevers dat we in één dag een toilet kunnen bouwen. Om te aan te tonen dat dat geen grootspraak is, gaan we dat bij de bouw van ons eigen onderkomen laten zien. Ons nieuwe bedrijfspand is straks het ‘levende’ bewijs van wat we allemaal kunnen.”

 

Bovendien wordt het energieleverend!

“Absoluut, op het gebied van duurzaamheid hebben we een enorme ambitie. Sowieso gaan we CO2-neutraal bouwen en krijgt het pand een grasdak. Maar we onderzoeken bijvoorbeeld ook of we zonnepanelen kunnen aanschaffen die waterstof aanmaken. Dat is een heel nieuwe techniek. Als het kan, zouden we het eerste bedrijf in Nederland met dat soort panelen zijn. Wordt vervolgd!”

De directie van Hendriks SGR proost op de nieuwbouwplannen voor een gloednieuw, energieleverend en CO2-neutraal bedrijfspand op bedrijventerrein De Geer Zuid in Oss, aan de rand van Berghem.

 

Van links naar rechts: Wichert Spanjers (commercieel directeur), Maarten Aarts (technisch directeur) en Marith Bloem (algemeen directeur). 

Onderhoudspartner van onder meer:
VB&T
Onderhoud NL
Portaal
Brabant Wonen
Frencken
Mooiland
Bo-ex
Woonpartners
Casade
Pivot Park
MVGM
Area
Joost
Thuisvester
TBV Wonen
Thius