Opnieuw trede 3 behaald op de PSO-prestatieladder!

Onlangs hebben wij een verlenging gekregen van weer twee jaar voor het behalen van Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en daar zijn wij trots op! 

De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat wij op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Inclusief werkgeverschap
Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen we niet alleen door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. Wij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

 

 

Niveaus van de PSO-Prestatieladder
Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Onze organisatie heeft wederom trede 3 behaald op de PSO-Prestatieladder. Dat betekent dat we koploper zijn als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Er zijn bij ons nu (in)direct meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam, dan bij organisaties in dezelfde grootteklasse. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

We zijn uiteraard weer super blij met deze verlenging. HR manager Fouzia Visser: “Dit is toch supervet. De blije gezichten van onze medewerkers, daar doen we het voor. Hiermee laten zien dat je in de bouwwereld heel goed kunt werken met mensen die wat extra hulp nodig hebben.”

Om een indruk te krijgen van hoe dat werkt bij Hendriks SGR kunt u hier de video bekijken die tijdens de finale van de AANtWERK award 2019 werd getoond met glansrol voor onze collega's Rik, Bashar en Leo. 

 

Meer informatie?
Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.pso-Nederland.nl. Daar staat ook een interessante animatie, die de PSO in twee minuten uitlegt.

Wilt u meer weten hoe wij dit organiseren binnen ons bedrijf neem dan contact op met Marith Bloem (Directie) of Fouzia Visser (HR manager), tel: 0412-401537.

 

Onderhoudspartner van onder meer:
Casade
Brabant Wonen
Thuisvester
Bo-ex
Woonpartners
VB&T
Thius
Joost
Onderhoud NL
Frencken
Mooiland
Pivot Park
MVGM
Area
TBV Wonen
Portaal