Winnaar AANtWerk Award!

Hendriks SGR is uitgeroepen tot winnaar van de AANtWERK Award 2019, een eervolle prijs voor de meest inclusieve werkgever in Noordoost-Brabant. 

Stichting AANtWERK is initiatiefnemer van de prijs om meer aandacht te vragen voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Directeur Marith Bloem is blij met de prijs. “Dit is toch supervet. De blije gezichten van mijn medewerkers, daar doe ik het voor. Ik hoop dat we hiermee laten zien dat je in de bouwwereld heel goed kunt werken met mensen die wat extra hulp nodig hebben.”

 

Bekijk hier de video die tijdens de finale werd getoond met glansrol voor onze collega's Rik, Bashar en Leo:

Samen met Intrapost, Wiltec en Fluidwell was Hendriks SGR genomineerd voor de AANtWERK Award, een eervolle prijs voor de meest inclusieve werkgever in Noordoost-Brabant. De genomineerde bedrijven kenmerken zich door het op een succesvolle manier bieden van werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bovendien staan deze genomineerden voor een milieubewuste aanpak en zijn ze ook in algemene zin positief betrokken. Kortom: werkgevers met een maatschappelijk hart.

 

Van pitch...

Zeven genomineerden hielden half november een pitch over hun bedrijf. De vakjury was onder de indruk van het verhaal van Marith. Zij vertelde aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe onze visie, aanpak én resultaten rondom 'inclusief ondernemerschap' samenkomen in 5 S'en:

 

 • Sociaal
  Een werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is voor ons al jaren vanzelfsprekend.

 • Stapjes
  Het wérkt omdat we het stapje voor stapje aanpakken, dingen uitproberen en mensen bij de hand nemen.

 • 'Sunt'
  Onze eigen kijk op dure woorden als circulariteit: alles wat 'sunt' is, daar doe je iets aan!

 • Scholing
  We investeren in opleiding van onze mensen én laten leerlingen meerdere disciplines in de praktijk leren.

 • Samen
  Onze bedrijfscultuur is enorm belangrijk, voor iedereen geldt: 'samen uit, samen thuis'.

Onze 5 S'en rondom inclusief ondernemerschap

...naar podium

Op woensdag 11 december vond de uitreiking van de award plaats tijdens het najaarsevenement van AANtWERK. De vier finalisten betraden het podium om hun bedrijf door interviews en korte filmpjes te presenteren aan alle bedrijven die zijn aangesloten bij AANtWERK. AANtWERK is een platform waar werkgevers elkaar tijdens evenementen en workshops inspireren op het gebied van inclusief ondernemen. Met AANtWERK willen Weener XL, IBN en WSD onder het motto ‘we zijn samen verantwoordelijk voor de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ laten zien dat sociaal en succesvol zakendoen heel goed samen gaan.

 

Lees meer over de genomineerden en de uitreiking op DeOndernemer.nl

Onderhoudspartner van onder meer:
Pivot Park
MVGM
Casade
Thius
Area
Brabant Wonen
Portaal
Mooiland
VB&T
Thuisvester
TBV Wonen
Frencken
Joost
Woonpartners
Onderhoud NL
Bo-ex