“Met Hendriks sta je meteen met 1-0 voor”

vb&t VvE Diensten neemt onderhoudsprojecten aan voor Verenigingen van Eigenaren (VvE). Alleen al in Brabant verzorgt het bedrijf het onderhoud aan honderden appartementencomplexen. Dat gebeurt idealiter via langdurige samenwerkingen, maar dat kan alleen als de partijen die het werk uitvoeren, top zijn. We zijn dan ook apetrots op het feit dat technisch adviseur Jorge Ackermans ons tot zijn favorieten rekent.

Waarom heb je voor ons gekozen als samenwerkingspartner?

“Dat heb ik niet zelf gedaan; jullie waren al partner toen ik hier in 2017 in dienst kwam. Gelukkig, kan ik inmiddels zeggen. Ik zit al twintig jaar in het vak, maar Hendriks SGR is al snel een van mijn favoriete bedrijven geworden om mee samen te werken.”

 

Waar ligt dat vooral aan?

“We bemiddelen in alle denkbare onderhoudswerkzaamheden aan appartementencomplexen. De VvE’s zijn daarbij onze opdrachtgevers. Maar… in een VvE zijn alle eigenaars vertegenwoordigd, iedereen heeft iets te zeggen. Hen overtuigen is soms best een uitdaging. Zéker als je adviseert om het onderhoud voor vijftien tot twintig jaar bij één en dezelfde partner neer te leggen. Dan moeten we zeker weten dat de partner die we selecteren, betrouwbaar is en goed werk levert.”

 

En dat is bij ons het geval?

“Zeker. Jullie mensen gaan bijvoorbeeld vaak mee naar VvE-vergaderingen, om de voordelen uit te leggen van een langetermijnsamenwerking. En die zijn er! Neem het buitenschilderwerk: een VvE hoeft niet meer iedere zes jaar offertes op te vragen, maar is via een intentieovereenkomst voor de komende achttien jaar verzekerd van kwaliteitswerk. Vaak wordt de totaalsom ook nog goedkoper én de kwaliteit van het werk hoger. Precies wat een VvE graag wil: kwaliteitswerk voor een eerlijk bedrag, en de zekerheid dat er daarna geen euro meer bijkomt.”

 

"Door een langetermijnsamenwerking wordt de totaalsom vaak goedkoper én de kwaliteit van het werk hoger. Precies wat een VvE graag wil: kwaliteitswerk voor een eerlijk bedrag, en de zekerheid dat er daarna geen euro meer bijkomt."

 

Jorge Ackermans

technisch adviseur vb&t VvE Diensten 

 

Wat vinden jullie verder belangrijk aan de samenwerking met jullie partners?

“Dat ze hun verantwoordelijkheid nemen en niet weglopen als het even lastig wordt. Stel: de kozijnen zijn net geschilderd en afgelakt. Maar ’s nachts valt er een enorme plensbui en verregent het schilderwerk. Daar kan niemand iets aan doen, jullie ook niet. Toch komen jullie schilders gewoon opnieuw schuren en schilderen. Ik vind dat je aan dat soort dingen goed kunt merken dat jullie van oudsher een familiebedrijf zijn.”

 

Kun je dat eens toelichten?

“Jullie werken met eigen medewerkers, om maar eens wat te noemen. Best bijzonder in een overspannen markt, waar overal onderaannemers worden ingeschakeld. Bovendien wonen jullie mensen veelal in de regio. Ik heb al vaker meegemaakt dat een schilder of timmerman persoonlijk mensen kent in het appartementencomplex waar hij actief is. Geloof me: dan sta je meteen met 1-0 voor.”

 

Hoe zouden we de kwaliteit van ons werk nog verder kunnen verbeteren?

“Nou… Dat weet ik eerlijk gezegd niet. Het fijne is dat Hendriks SGR veel disciplines in huis heeft, waardoor jullie vaak werk kunnen combineren. Bovendien denken jullie mee tot en met de nazorgfase. Bijvoorbeeld door de enquête die jullie bewoners aanbieden, waarin zij al hun bevindingen en opmerkingen kwijt kunnen. Ik zie vaak alleen maar achten, negens en tienen voorbijkomen. Jullie laten in alle opzichten zien wat jullie in huis hebben.”

Onderhoudspartner van onder meer:
Mooiland
Thius
MVGM
Woonpartners
VB&T
TBV Wonen
Brabant Wonen
Pivot Park
Casade
Bo-ex
Portaal
Frencken
Joost
Onderhoud NL
Area
Thuisvester