Thuisvester: "Het gevoel was meteeen goed"

Thuisvester is een grote Brabantse woningcorporatie. We mochten voor hen aan de slag met de houtsanering en het buitenschilderwerk van 156 woningen in Oosterhout, 19 appartementen in Raamsdonksveer en 2 woningen in Den Hout. En omdat onze samenwerking met Thuisvester nog pril is, vroegen we Daan van de Vrande (teamleider onderhoud) naar zijn eerste ervaringen.

Hoe zijn jullie een jaar geleden bij ons terechtgekomen?

“We houden onze ogen en oren altijd open voor potentiële samenwerkingspartners. We hadden al goede verhalen over Hendriks SGR gehoord, maar van écht contact was het nog nooit gekomen. Tot jullie je inschreven voor het werk in Oosterhout en omgeving.”

 

Waarom hebben jullie uiteindelijk voor ons gekozen?

“Het gevoel was meteen goed, en met onze ervaring durven we daar vaak wel op te vertrouwen. Maar belangrijker nog: jullie aanpak past goed bij onze visie op basis van Prestatiegericht Schilderen. Daarbij zoeken we nadrukkelijk naar partners waar we nu én in de toekomst op kunnen bouwen en vertrouwen.”

 

Kun je eens uitleggen wat Prestatiegericht Schilderen precies is?

“Het houdt vooral in dat we de kwaliteit van de geleverde diensten bij aanvang, tussentijds en aan het einde van de onderhoudsintervallen keuren. Daardoor focussen we veel minder op eenmalige onderhoudsklussen, en veel meer op langdurige samenwerkingen met vaste partners. Mits de resultaten ons tevreden stellen natuurlijk.”

 

Wat verwachten jullie in algemene zin van jullie partners?

“Het is een cliché, maar een partner moet ons ontzorgen. Bij Thuisvester willen we steeds meer een regievoerende organisatie zijn. Dat betekent dat onze aannemers veel verantwoordelijkheid krijgen en allerlei zaken van ons overnemen. Die vrijheid vinden aannemers vaak fijn, maar ze moeten er wel mee om kunnen gaan.”

 

En wij kunnen dat?

“Absoluut, want jullie doen wat jullie zeggen en komen afspraken na. Dat klinkt misschien als een vanzelfsprekendheid, maar dat is het nooit in de onderhoudswereld. Natuurlijk werken we nog maar kort samen, maar ons goede gevoel bij Hendriks SGR staat nog overeind. Daarbij is het fijn dat jullie geen schreeuwers zijn, maar gewoon waarmaken wat jullie beloven. Dat past goed bij ons.”

Onderhoudspartner van onder meer:
TBV Wonen
Joost
Frencken
Portaal
Bo-ex
Thius
Thuisvester
VB&T
Mooiland
Area
Brabant Wonen
Woonpartners
MVGM
Casade
Pivot Park
Onderhoud NL