Samen met De Variabele zijn we de nieuwe droompartner van Woonpartners

Als grootste woningcorporatie in Helmond werkt Woonpartners, samen met huurders en partners, dagelijks aan betaalbare, duurzame woningen in hechte wijken en buurten. Medio vorig jaar is Woonpartners gestart met het zoeken naar nieuwe 'droompartners', voor het reparatie- en mutatieonderhoud van de ruim 7500 huurwoningen van Woonpartners. 

Wij hebben de inschrijving hiervoor echter niet alleen gedaan maar samen met De Variabele uit Nijmegen. 
Als één inschrijvende partij dus. En gedurende het tendertraject werden we alleen maar blijer van deze samenwerking en blijkt dat we in veel opzichten op elkaar lijken én elkaar bovendien ook erg goed aanvullen. De tweede partij die met ons deze mooie opdracht mag gaan doen is Meijs Renovatie & Onderhoud. Wij hebben er zin in! 

 

 

Hieronder de drie partijen aan het woord over het traject en de toekomstige samenwerking:

 

Mikel Segers, manager Vastgoed bij Woonpartners, vertelt: “In oktober zijn partijen met een unieke video ‘Woonpartners zoekt droompartners’ uitgedaagd om zich kenbaar te maken en in te schrijven. In deze video vraagt Woonpartners aandacht voor partners die net dat stapje extra willen doen, de vraag achter de vraag van huurders willen horen, en daar de serviceverlening op afstemmen. Hiermee wil Woonpartners zich menselijk, betrokken en dienstbaar opstellen naar alle huurders.” 

Maar dat is nog niet alles. Mikel Segers: “Bovendien wil Woonpartners samen met haar nieuwe partners ook werken aan een circulaire en CO2-neutrale wereld. Duurzaamheid past bij Woonpartners en we willen daar samen met deze partners invulling aan geven, elke dag weer en stap voor stap.”

 

Woonpartners en de nieuwe droompartners 
Alle inzendingen, plannen van aanpak, presentaties en bedrijfsbezoeken zijn door een selectie-commissie beoordeeld. Daaruit zijn deze nieuwe droompartners geselecteerd: Hendriks/De Variabele en Meijs Renovatie & Onderhoud.

Hendriks/SGR en de Variabele over de nieuwe samenwerking: ‘De mooie opdracht die er ligt voelt als een jas die ons als combi-inschrijving als gegoten zit: Brabantse nuchterheid en een duidelijke hands-on mentaliteit, in combinatie met dienstverlenende en innovatieve ambities waarbij duurzaamheid altijd voorop staat. Met korte lijnen, snel schakelen en vooral: leren en verbeteren. Kortom een droommatch!’

 

Geert van der Meijs, eigenaar Meijs Renovatie & Onderhoud, vertelt: “Wij vinden het belangrijk dat we werken met opdrachtgevers met hetzelfde DNA zodat we écht het verlengstuk zijn. Ook bij ons staan duurzaamheid en de bewoner centraal. Iedere bewoner en iedere woning is uniek. Echt contact maken en verder luisteren dan het probleem. Dat is het grote verschil. Wij kijken uit naar een intensieve samenwerking waarin we samen blijven leren en verbeteren.”

 

Intensief implementatietraject
Mikel Segers licht toe: “Met deze selectie is een einde gekomen aan een mooie zoektocht. En het resultaat mag er zijn. We zijn van mening dat ons DNA goed bij elkaar past en dat we samen klaar zijn voor een mooie toekomst. Het is belangrijk dat we elkaar goed leren kennen, en verwachtingen samen afstemmen. Op dit moment doorlopen we een intensief implementatietraject, zodat we vanaf april 2022 van start kunnen gaan met de samenwerking voor alle huurders.”

 

 

 

 

 

Onderhoudspartner van onder meer:
Portaal
Thuisvester
Pivot Park
Woonpartners
Mooiland
Frencken
Joost
MVGM
Bo-ex
Casade
TBV Wonen
VB&T
Thius
Area
Onderhoud NL
Brabant Wonen