Vanwege de (bouwvak)vakantie zijn wij gesloten van maandag 8 augustus tot en met vrijdag 19 augustus. Maandag 22 augustus zijn we er weer!

 

Rob Loeffen: "Je bent de chauffeur van je eigen leven"

Werken én leren: dat gaat tegenwoordig prima samen. Vraag dat maar aan onze projectbegeleider Rob Loeffen. Als jonge professional grijpt hij alle opleidingsmogelijkheden die we hem bieden met beide handen aan. En het mooie is: daar worden we allebei beter van!

Je werkt nog niet zo heel lang bij Hendriks SGR. Wat heb je sinds je start gedaan?

“Ik ben in mei begonnen als werkvoorbereider. Maar onlangs ben ik projectbegeleider geworden. Nu verzorg ik samen met twee collega’s de uitvoering. Van de werkbegeleiding tot en met het factureren en de projectbewaking. Ik heb er heel veel plezier in!”

 

Wat maakt je werk dan zo leuk?

“Het is vooral lekker divers. Ik kom veel onder de mensen en op verschillende plaatsen. Voorheen zat ik vooral achter een bureau, maar nu ben ik veel meer onderweg. Dat ligt me beter. Daarnaast mag ik veel plotselinge dingen oppakken. Gaat er ergens iets mis? Dan ga ik erheen om het op te lossen. Dat maakt iedere dag anders. Daarbij krijg ik hier ontzettend veel kansen om beter te worden in mijn werk.”

Kansen? Vertel eens! 

“Ik ben begonnen als leerling-schilder. Sindsdien heb ik verschillende opleidingen gedaan. Zo heb ik onlangs de opleiding tot uitvoerder afgerond. Daar leerde ik dingen die ik direct toe kon passen in de praktijk. Bijvoorbeeld hoe je het beste kunt communiceren. Dat is, denk ik, een van de belangrijkste punten van het projectleiderschap. Je moet goed kunnen omgaan met mensen, zowel met collega’s als bewoners en klanten. Die geleerde vaardigheden pas ik dus ook al vaak toe.”

Kun je daar een voorbeeld van geven?

“Als je met veel mensen samenwerkt, gaat er soms weleens iets mis. Tijdens mijn opleidingen heb ik geleerd hoe je het beste kunt communiceren als een collega boos is. Daardoor kan ik zaken nu veel beter uitpraten als er iets fout is gegaan. Maar minstens zo belangrijk: ik benoem het ook als iets goed gaat!”

 

Waarom vind je het zo belangrijk om te leren naast je werk?

“Als persoon ben je nooit uitgeleerd. De manier van werken verandert steeds en ook als mens blijf je niet hetzelfde. Of het nu persoonlijk of professioneel is: er kunnen altijd dingen beter. Ik ben onderaan de ladder begonnen, maar kijk waar ik nu al sta!”

“Mijn ultieme droom? Directielid worden …”

Vind je dat iedere medewerker zich moet verdiepen in zijn ontwikkeling?

“Jazeker! Als je toch eens kijkt naar alle kansen die je in Nederland krijgt … Je bent de chauffeur van je eigen leven. Zorg dan ook dat je daarnaartoe gaat waar je uit wil komen. Je kunt altijd blijven groeien. Als je het maar wil!”

 

Blijven groeien dus! Wat wordt je volgende stap?

“Volgend jaar ga ik een hbo-master projectmanagement volgen. Binnen vijf jaar wil ik een volwaardig senior projectleider zijn. En op de langere termijn? Dan hoop ik ooit directielid te worden. Dat is mijn ultieme droom. Tot die tijd blijf ik me ontwikkelen. Hendriks SGR is daar de juiste plek voor: ik krijg hier volop ruimte en kansen. En die benut ik graag!”

Onderhoudspartner van onder meer:
Area
VB&T
Thius
Mooiland
Joost
Woonpartners
Thuisvester
Onderhoud NL
Brabant Wonen
Portaal
Bo-ex
Frencken
Casade
TBV Wonen
Pivot Park
MVGM