Excelleren in een grachtenpand

Als Brabants bedrijf gaan we ook regelmatig de rivieren over. Zo werken we momenteel aan een aansprekend project in het centrum van Utrecht. Daar voeren we werkzaamheden uit aan een grachtenpand met studentenwoningen. Een bijzondere én leuke klus, vertelt projectbegeleider Ramon van den Elzen.

Het project

“We voeren binnen- en buitenwerkzaamheden uit aan een monumentaal grachtenpand. Daarin zijn in totaal tien studentenappartementen gevestigd. Buiten tekenen we voor het schilderwerk, het metselwerkherstel en de verschillende reinigingswerkzaamheden; binnen renoveren we alle keukens en toiletten.”

 

De partner

“Onze opdrachtgever is Bo-Ex, een Utrechtse woningcorporatie. We hebben al eens eerder een schilderproject met ze gedaan en nu krijgen we de kans om ook bouwkundige werkzaamheden uit te voeren. Bo-Ex wil graag ontlast worden en wij hebben alles in huis om daarvoor te zorgen. Tijdens dit project hebben we de regie in eigen hand, wat ons extra flexibel en daadkrachtig maakt.”

 

De uitdaging

“Het pand staat in hartje Utrecht. Dat maakt het project automatisch uitdagend qua bereikbaarheid en logistiek. We hebben bijvoorbeeld maar weinig ruimte om materialen op te slaan. Daarom kiezen we voor just-in-time-aanvoer: we voeren de tegels voor de toiletten pas aan op de dag dat we ze nodig hebben. Hetzelfde geldt voor de keukenblokken: vandaag aanvoeren is vandaag verwerken.”

 

De meerwaarde

“Wat ons sterk maakt, is het feit dat we veel disciplines in eigen beheer hebben. Doordat we werken met eigen schilders, timmermannen, stukadoors en tegelzetters, kunnen we snel en efficiënt handelen. En samen met mijn collega Ilse van Vugt, die bewonersconsulent is, communiceren we heel fijn met de contactpersoon namens de bewoners. Ook dat loopt gesmeerd.”

 

Het plezier

“Het mooie aan dit project is uiteraard het gebouw op zich: een monumentaal grachtenpand met een statige entree, eigenlijk een soort herenhuis. Een andere blikvanger is de binnentuin aan de achterzijde. Binnen valt vooral de efficiëntie op in het ruimtegebruik: alle ruimtes zijn benut en maken deel uit van de appartementen. Voor ons een uitdagende, maar vooral leuke werkomgeving!”

Projectleider Ramon van den Elzen: "We hebben weinig ruimte, dus kiezen we voor just-in-time-aanvoer!"

Onderhoudspartner van onder meer:
VB&T
Woonwaarts
Brabant Wonen
SWB
Portaal
SCW
Onderhoud NL
Woonpartners
Area
MVGM
Tiwos
Casade
TBV Wonen
Bo-ex