De grote bereikbaarheidspuzzel

Op de meeste projectlocaties kunnen we probleemloos starten met onze werkzaamheden. Maar soms heeft dat wat meer voeten in aarde… De woningen en gebouwen van Catharinahof in Grave waren bijvoorbeeld erg lastig bereikbaar. Calculator Maarten van Peufflik deelt onze oplossing.

“Onlangs mochten we aan de slag met het buitenschilderwerk bij wooncomplex Catharinahof. Een mooi project, maar ook een uitdagende klus. De gevel liep namelijk door in het gebouw, recht boven een parkeergarage. En daar kun je niet zomaar even een steiger op bouwen.”

Mobiele kraan

“In eerste instantie dachten we aan de inzet van een hangbrug. Dat doen we namelijk wel vaker in dit soort gevallen. Maar wat bleek nou: om de hangbrug te installeren, zouden we met stalen balken moeten werken. En daarvoor heb je mobiele kranen nodig. Dat bracht ons op een idee. Want waarom zouden we de mobiele kranen niet gewoon gebruiken voor het hele project?”

52 meter

“Dat plannetje had succes! De mobiele kraan reikte namelijk nét over het dak heen. De wagen stond dus gewoon op straat, maar onze schilders konden vanuit het bakje bij de gevels. De langste kraan is 52 meter lang. En het verste punt lag op 51,5 meter. Over precisiewerk gesproken…”

 

Ervaring rijker

“Het is ontzettend leuk om op zo’n manier naar onze werkzaamheden te kunnen kijken. Door deze uitdagingen aan te gaan, blijven we namelijk leren. Slimme oplossingen helpen ons om het beste werk te leveren. Bij een bereikbare gevel aan de straatkant, maar ook bij de verstopte hoekjes.”

Onderhoudspartner van onder meer:
Thius
MVGM
Portaal
Bo-ex
Joost
Frencken
Thuisvester
TBV Wonen
Pivot Park
VB&T
Mooiland
Onderhoud NL
Casade
Brabant Wonen
Area
Woonpartners