SchildersVAKprijs 2017

woensdag 25 oktober 2017
Met het monumentale Boldershofcomplex Montfort en Marie Louise te Druten is 
Hendriks SGR genomineerd voor de Nationale SchildersVAKprijs 2017.

 Hendriks SGR maakt kans op de Nationale Schildersvakprijs 2017. Het buitenschilderwerk van het Berghemse onderhoudsbedrijf aan gebouwencomplex Boldershof in Druten is een van de negen genomineerde projecten. Op 23 november is de bekendmaking van de winnaars.  

Algemeen directeur Marith Bloem is trots op de nominatie: “Het is een eervolle erkenning van ons vakwerk. We hebben dit complex al jarenlang in onderhoud, zowel het binnen- als buitenwerk. Recent hebben we alles wat je buiten ziet onder handen genomen, het schilderwerk van de kozijnen, balkonhekwerken, boeiboorden. Ook bouwkundig zijn de nodige verbeteringen uitgevoerd zoals het vervangen van het dak, voegwerk en detailleringen die in de originele staat zijn teruggebracht.” 

Samenwerking

Na kleurhistorisch onderzoek heeft Hendriks SGR de verflagen verwijderd, is aangetast houtwerk  aangepakt en een nieuw verfsysteem opgebouwd. Bloem: “We hebben bij dit multidisciplinaire project vanaf het begin intensief samengewerkt met opdrachtgever Standvast Wonen uit Nijmegen, de Monumentenwacht en onze ketenpartners.” Ook voor ‘Social Return’ was bij het project veel aandacht, een vanzelfsprekendheid voor het Berghemse onderhoudsbedrijf. “Jongeren en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt krijgen bij ons de kans om zich te ontwikkelen. Dit was voor hen een prachtig project om de kneepjes van het vak te leren.”

Boldershof

Het gebouwencomplex Boldershof in Druten bestaat uit een kapel, drie paviljoens en een voormalig klooster. Het complex dateert uit begin 20e eeuw en was oorspronkelijk louter bedoeld als huisvesting voor geestelijk gehandicapten. Tegenwoordig zijn in de wooncomplexen Montfort en Marie Louise appartementen voor zowel jonge gezinnen, alleenstaanden als senioren.

Stemmen

De Nationale SchildersVakprijs beloont sinds 2008 bijzonder schilder- en onderhoudswerk, om het kwaliteitsbewustzijn in de branche te bevorderen. De 9 genomineerde projecten dingen mee naar Juryvakprijzen en de Publieksprijs. Tot en met 17 november kan iedereen stemmen op http://www.schildersvakprijs.nl/project/boldershofcomplex-druten/. Op 23 november 2017 is de bekendmaking van alle winnaars tijdens een feestelijke bijeenkomst.


 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn